Център за данни

Центъра за данни е сертифициран по ISO/IEC 27001:2013 сертификат за управление на сигурността на информацията.

Сертифициран по PCI DSS сертификатът за сигурност на информацията при съхранение и работа с данни за банкови карти.

Център за данни или така нареченият Data center представлява мястото, на което биват съхранени огромно количество компютърни сървъри. На тези места се складират и необходимото за тях оборудване и допълнителни части. По отношение на това, от Server1 сме безкомпромисни. Затова използваме и най-големия и надежден такъв на Балканите Telepoint.

Той покрива най-високата възможна наличност на услугите и така ние предоставяме удобство и сигурност на нашите клиенти. Без значение от размера на компанията, нашите сървъри са перфектният избор за Вас. Можете да наемете един или няколко, с които да съхраните цялата нужна за Вас информация.

Електрозахранване

Постоянно електрозахранване на центъра за данни


Използваният от нас център за данни е с непрекъснато електрозахранване. Това е благодарение на двата независими трафопоста. За да бъде увеличена максимално сигурността на услугата, те са подкрепени от 6 дизелови генератора. Общата мощност е 4.0 MW и 90 тона UPS батерии. Този център за данни разполага и с напълно независими (N+1) UPS 230 V и 48 V DC захранващи системи.


Цялата тази конфигурация осигурява непрекъснато производство на електрическа мощност. В случай на енергиен срив, дизеловите генератори поемат контрола и така сървърите работят без прекъсване.

Пожарна безопасностНай-големият център за данни на Балканите разполага с ново поколение химически агент за пожарогасене. Става дума за NOVEC1230. Той е от най-последните технологии в пожарната безопасност. Безвреден за хората, околната среда и най-вече – за Вашето оборудване. Съвместим е с БДС стандарта EN 15004.


Това прави този център за данни подходящ за защита на сложно и скъпо електронно оборудване. Включително на компютри, комуникационно оборудване, сложна медицинска техника, машинни зали, контролни зали с електричество, електронно оборудване и други.

Пожарна безопасност
Сигурност

Сигурност на нашия център за данни


Помещенията, които Server1 използва в центъра за данни, разполагат с 24-часова физическа охрана и видеонаблюдение. В тях са инсталирани сензори за движение, директно свързани към охранителната фирма. Само определени лица имат достъп до помещенията, в които се намират сървърите ни. Използваният от нас център за данни заключва всички шкафове. Това става едновременно със секретен ключ и цифров код.

Климатизация и влажностВъпросният център за данни има проектирана климатична система с топли и студени ветрове. Това осигурява постоянна температура в помещенията от 20±2°C. Инсталирани са допълнителни G4 филтри, които подсигуряват чистия въздух към всяко климатично тяло. Влажността се регулира автоматично чрез системите VESDA. Изберете нас и заложете на сигурност!

Климатизация и влажност